Nyheter

RUKLA: Utenriksminister Anniken Huitfeldt sier det er viktig å vise at Nato-solidariteten gjelder fullt ut. Torsdag besøkte hun norske Nato-soldater i Rukla leir i Litauen.

Huitfeldt i Litauen: – Vi stiller opp for hverandre

Vi skal vise at vi stiller opp for hverandre, sa utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) da hun besøkte de norske soldatene i Nato-landet Litauen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske styrken ble utvidet i februar, bare noen dager etter at russiske stridsvogner rullet inn i Ukraina. Huitfeldt beroliget torsdag med at det ikke er noe overhengende krigsfare i Litauen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Hvor lenge kan Ukraina holde ut en russisk invasjon?

– Det er ingen umiddelbar trussel om det. Men det er viktig for oss å vise at Nato-solidariteten gjelder fullt ut, sa hun til NTB i leiren der de norske soldatene er stasjonert.

UTVIDET: Den norske styrken i Litauen ble utvidet bare dager etter at Russland startet invasjonen av Ukraina. Torsdag fikk de besøk av utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Mange av soldatene her er unge, og en del har akkurat fullført førstegangstjenesten. I Litauen skal de i praksis bidra til å skremme Russland fra å angripe land i Nato.

Hør podkast: – Det er ja-folk rundt Putin

– Vi skal vise at vi har en troverdig avskrekking og at vi stiller opp for hverandre, understreker Huitfeldt.

Powered by Labrador CMS