Meninger

De siste månedene har antall midlertidige kontrakter blitt betydelig redusert, skriver Oliver Berdal. Her sier vi fartøyet KV Tor.
De siste månedene har antall midlertidige kontrakter blitt betydelig redusert, skriver Oliver Berdal. Her sier vi fartøyet KV Tor.

–Kystvakten er en meget god arbeidsplass

Vi vil i tiden fremover fortsette prosessen med å få på plass faste kontrakter, skriver flaggkommandør Oliver Berdal.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det å jobbe i Kystvakten er meningsfullt, spennende og utrolig givende. Mange av oss ser på det som verdens beste arbeidsplass. Vi er stolte over å gjøre en innsats for Norge og å ivareta norske interesser.

Men vi har helt klart et forbedringspotensial når det gjelder (personellforvaltning og spesielt) arbeidskontrakter. Det gjør vi noe med!

I storm og stille

Innleggforfatter Oliver Berdal er Sjef Kystvakt og flaggkommandør.
Innleggforfatter Oliver Berdal er Sjef Kystvakt og flaggkommandør.

Kystvakten teller over 900 dyktige kvinner og menn. Arbeidet som vernepliktige, lærlinger, spesialister, offiserer og sivilt ansatte gjør langs kysten og i norske havområder er meget viktig for Norge. Døgnet rundt, i storm og stille, er hundrevis av mennesker på vakt på vegne av felleskapet. De gjør en fantastisk jobb.

Kystvakten er en del av Forsvaret og er underlagt sentraliserte forvaltningsfunksjoner i Forsvaret. Det gjelder også innenfor personellforvaltning. Som påpekt av Norges Offisersforbund ved Espen Skare har vi hatt utfordringer knyttet til spesielt bruk av midlertidige kontrakter.

Saksbehandling foregår sentralt og tidvis tar det for lang tid å få ferdigbehandlet enkeltsaker.

De siste månedene har antall midlertidige kontrakter blitt betydelig redusert, og vi vil i tiden fremover fortsette prosessen med å få på plass faste kontrakter.

Heldigvis er dette en problemstilling som vi er oppmerksom på, og som det arbeides iherdig med. De siste månedene har antall midlertidige kontrakter blitt betydelig redusert, og vi vil i tiden fremover fortsette prosessen med å få på plass faste kontrakter.

Skal rydde opp

Som sjef Kystvakten tar jeg ansvar for å rydde opp i de utfordringene vi har i egen organisasjon. Vi har en god dialog med personellet og fagforeningene. Vi har også en god dialog med de sentrale forvaltningsfunksjonene som har ansvar for å gi faste kontrakter og avklare andre arbeidsrelaterte forhold.

Har du lyst til å delta i debatten?

Da har vi noen enkle retningslinjer du må følge:

  • Debattinnlegget bør være mellom 250-1000 ord
  • Kronikker og analyser fra fagpersoner kan være lengre
  • Det er forskjell på meninger og fakta: Påstander som hevdes å være sanne bør underbygges (bidra gjerne med lenker og tilleggsinformasjon)
  • Hold en saklig tone
  • Send bidraget til debatt@fofo.no

Jeg vet at det jobbes på spreng for å sørge for at alle ansatte til enhver tid har kontrakt. Videre er jeg trygg på at saksbehandlerne gjør sitt ytterste for å avhjelpe med andre problemstillinger.

Jeg forstår godt den frustrasjonen som er knyttet til de overnevnte omtalte forhold

Jeg forstår godt den frustrasjonen som er knyttet til de overnevnte omtalte forhold. Samtidig vet jeg at mange dyktige, hardarbeidene mennesker gjør sitt beste for å ta unna saker fortløpende. Jeg er derfor trygg på at det fokuset som tillitsvalgte og arbeidsgiver har på dette området gjør at vi raskt skal få løst de utfordringene som vi har hatt, og at vi sammen klarer å skape en enda bedre kystvakt for fremtiden.

Mer nyansert

Det er ikke alle forhold i innlegget til Espen Skare jeg er enig i. Bildet er mer nyansert. Samtidig er jeg veldig takknemlig for den gode jobben han gjør som tillitsvalgt, og for at han og andre iherdig tar opp viktige saker i Kystvakten. Engasjement og åpenhet gjør oss gode. God dialog og godt samarbeid gjør oss enda bedre.

Når jeg ser hvor dyktige våre ansatte er, hvor mange som ønsker å jobbe i Kystvakten og hvor spennende arbeidshverdag vi har er jeg sikker på at vi sammen skal klare å komme trygt til land også i denne saken

Powered by Labrador CMS