Nyheter:

BARSEL: Det amerikanske marinekorpset går til anskaffelser av nye typer barseluniformer.

Designer uniformer som skal passe til gravide soldater

Uniformene vil allerede bli tilgjengelig denne måneden, står det i pressemeldingen.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding til Det amerikanske marinekorpset sine nettsider blir det opplyst om at det skal fra april bli gitt ut en rekke endringer til tjeneste-, service-, kamp- og fysisk barseluniform, designet av kvinner, for kvinner.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Disse endringene skal løse kapasitetshull som involverer passform, komfort og utseende for kvinner i barsel. Videre står det at arbeidet vil inkludere forbedringer av allerede eksiterende uniformer, samt utvikling av nye typer plagg.

Det amerikanske marinekorpset har allerede i dag barseluniformer til forskjellige type anledninger, men de passer ikke kvinner som er kommet lengre i graviditeten.

Til de eksisterende tjenesteuniformene som barsel-tunika og barsel-khaki-skjortene har man lagt til justerbare sidetrapper. Tappene skal gjøre at det vil være mulighet for vekst for kvinnen.

De første plaggene vil allerede bli tilgjengelig denne måneden.

Nye barsel- og ammetrøyer er også på planen. Barselskjortene skal ha et slags stretch-element i siden som vil gi komfort, form og god brukervennlighet under graviditeten. Ammeskjorten vil ha et slags kryssdesign som gir enkel tilgang til amming eller pumping, står det i pressemeldingen. Begge plaggene skal kunne brukes under arbeidsuniform.

Det amerikanske luftforsvaret var en av de første til å starte utvikling av oppdaterte barseluniformer, og nå følger Det amerikanske marinekorpset etter.

I Norge har Forsvaret uniformsbestemmelser som sier at gravide kan bruke egne uniformer under graviditeten. Man skal også kunne nytte sivile klær i stedet for uniform når forholdene tilsier det. Tillatelse gis av nærmeste foresatte.

Les også: 32 soldater i Hæren korona-smittet

Powered by Labrador CMS