Nyheter

NY NETTSIDE: Slik ser Soldatnytt.no ut en tirsdag i juli. Nettsiden skal publisere for soldater, av soldater.

Soldatnytt har gjenoppstått i ny drakt

Tillitsvalgtordningens egen informasjonskanal Soldatnytt har lansert ny nettside.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Soldatnytt har nylig lansert egen nettside der de skal publisere saker og nyheter «for soldater, av soldater».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Soldatnytt inngikk i 2020 i en prøveordning der vernepliktige journalister jobbet som del av Forsvarets forum, under faglig veiledning fra redaksjonen.

I desember i fjor stemte Landsstyret for Tillitsvalgordningen (TVO) over hvordan Soldatnytt skulle organiseres fremover. I overkant av 80 prosent av de stemmeberettigede stemte for at Soldatnytt skulle bli værende i TVO.

– Vi tar utgangspunkt i det som Landsstyret har bestemt. Vi må tilbake til tegnebordet og virkelig jobbe frem løsninger for at soldatene hos oss får en verdig og god tjeneste, og at Soldatnytt fungerer etter hensikt, sa daværende fungerende leder for TVO, Lise Veronica Huynh.

– TVO har i dag tatt et prinsipielt valg, og endelig besluttet at Soldatnytt skal være et rendyrket kommunikasjonsorgan. Det er en fair sak, og jeg berømmer delegatene for å ha gjennomført en opplyst og god debatt før de tok sin beslutning. Fungerende sjef TVO og jeg vil nå sette oss sammen for å legge en plan for tilbakeføringen av Soldatnytt, sa ansvarlig redaktør Stian Eisenträger i Forsvarets forum.

Nå er altså den nye nettsiden i drift, og Soldatnytt skriver at de kommer til å publisere der og på sosiale medier.

– Soldatnytt skal bidra til å sette soldaten i sentrum gjennom nyhetsinformasjon, reportasjer, faste spalter og soldatenes egne meninger. Soldatnytt produseres av vernepliktsrådets to medie- og informasjonssoldater, skriver TVO-sjef Ole Magnus Totland på Soldatnytt.no.

Powered by Labrador CMS