Nyheter

MARINEMUSIKKEN: Dette bildet viser korpset under Norwegian Military Tattoo i 2002.
MARINEMUSIKKEN: Dette bildet viser korpset under Norwegian Military Tattoo i 2002.

Åtte millioner til Forsvarets musikk: – Jubel fra vår kant

De siste sju årene har budsjettene til Forsvarets musikk bare skrumpet og skrumpet, sier hovedtillitsvalgt. Tirsdag var det god stemning på øvelse da nyheten fra revidert nasjonalbudsjett kom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– I Marinemusikken er det 27 musikere og 31 ansatte totalt. Det har nesten vært helt stillstand i aktivitet fordi det bare har vært penger til lønn. Det har ikke vært det helt store, sier tubaist og hovedtillitsvalgt i Norges offisers- og spesialistforbund, kapteinløytnant Arild Ovrum til Forsvarets forum.

TUBIAST: Kapteinløytnant Arild Ovrum er hovedtillitsvalgt for alle korpsene i Forsvarets musikk. Selv spiller han tuba i Marinemusikken.
TUBIAST: Kapteinløytnant Arild Ovrum er hovedtillitsvalgt for alle korpsene i Forsvarets musikk. Selv spiller han tuba i Marinemusikken.

Ovrum er hovedtillitsvalgt for de fem korpsene som utgjør Forsvarets musikk. Tirsdag ble det klart at de tildeles åtte millioner kroner ekstra over budsjettet til Kulturdepartementet i revidert nasjonalbudsjett (RNB).

– Som ledere av Sp og Ap sine folk i kulturkomiteen på Stortinget, kan jeg melde om jubel fra vår kant, siden det kommer åtte millioner ekstra til Forsvarets musikk i RNB! Noe vi har jobba for inn i forhandlingene om RNB på Stortinget, skriver Senterparti-representant Åslaug Sem-Jacobsen i en e-post til Forsvarets forum.

Sem-Jacobsen skriver at korpsene i Forsvaret er helt avgjørende for Forsvarets store seremonielle oppdrag.

– Dette sitter i ryggraden til alle offiserer og det er en selvfølge at korpsene er tilstede blant annet 8. mai, avreise, hjemkomst fra intops og andre merkedager som markeres.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hovedtillitsvalgt Ovrum sier at de har fått magrere og magrere budsjetter siden 2015, og at driftsbudsjettene har vært nærmest ikke-eksisterende.

– Det er ikke lett å være en myk avdeling, sier han.

Powered by Labrador CMS