Nyheter

TOK SEG INN: 6. januar 2021 tok tilhengere av daværende president Donald Trump seg inn i den amerikanske kongressen etter anklager om valgjuks. Veteranen som nå er dømt til fengsel i USA deltok på stormingen.

Amerikansk veteran og kongress-stormer dømt til fengsel

Mannen har en lang militærkarriere bak seg og var med på stormingen av den amerikanske kongressen i januar 2021. Nå er han dømt til fengsel for ulovlig oppbevaring av våpen og ammunisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i førtiårene er dømt til syv års fengsel etter å ha oppbevart ammunisjon og våpen ulovlig. Mannen er tidligere soldat i det amerikanske forsvaret med flere deployeringer i internasjonale operasjoner, og deltok i stormingen av Kongressen 6. januar 2021. Det skriver Military.com.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ifølge rettsdokumenter fant føderale agenter rundt 8000 skudd, to skarpe granater, en uregistrert rifle og en uregistrert avsagd hagle hjemme hos mannen. Han er også under etterforskning for sin rolle i hendelsen på Capitol Hill i 2021.

Mannen har en 20 år lang karriere i det amerikanske forsvaret bak seg og har blant annet tjenestegjort i U.S. Army Special Forces, og vært deployert flere ganger i både Afghanistan og Irak.

Etter at han sluttet i forsvaret ble han med i den høyreekstreme gruppen Oath Keepers. Flere av gruppens medlemmer spilte en sentral rolle i stormingen av Kongressen. Gruppen er kjent for å aktivt forsøke å rekruttere personer med militær bakgrunn og utdanning.

CAPITOL HILL: Den 6. januar troppet mannen (t.v.) opp utenfor den amerikanske kongressen i militær utrustning.
Powered by Labrador CMS