Nyheter

SAVNET: Deler av et ødelagt fly på Antonov-flyplassen i Hostomel.

Ukrainas hær: 400 sivile savnet i Kyiv-forstad

Rundt 400 innbyggere i Kyiv-forstaden Hostomel er savnet etter 35 dager med russisk okkupasjon, ifølge lederen for den lokale militæradministrasjonen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ukrainske myndigheter gjennomsøker nå kjellere i området, uttaler Taras Dumenko til en lokal radiostasjon, som siteres av avisen Ukrajinska Pravda.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: USA sender panservernraketter til Ukraina

Det er ingen spor etter en lokal leges ektemann og sønn, som ble bortført for tolv dager siden, og likene etter noen som man vet har blitt drept, er heller ikke å finne, opplyser han.

Flere omkomne fra Hostomel skal være funnet i Butsja, en annen Kyiv-forstad der det i helgen ble funnet lik i gatene og en massegrav.

Hostomel ligger nordvest for hovedstaden og nær Antonov-flyplassen, som har vært under russiske angrep. Hostomel ble angrepet på starten av invasjonen i slutten av februar. Flesteparten av de 16.000 innbyggerne flyktet.

Les også: FN: Nær 1.500 sivile drept i Ukraina – over 11 millioner på flukt

For noen dager siden tok ukrainske styrker tilbake kontroll over Hostomel, samt Butsja og en tredje Kyiv-forstad, Irpin.

Powered by Labrador CMS