Nyheter

OKKUPERT: Russiske soldater vokter et område ved siden av et hvetefelt i Zaporizjzja-regionen i et område under russisk militær kontroll, sørøst i Ukraina, tirsdag 14. juni 2022. Dette bildet ble tatt under en tur organisert av det russiske forsvarsdepartementet.

Ukraina i natt: Ukrainas visestatsminister oppfordrer ukrainere til å flykte fra okkuperte områder

Dette er noen av de viktigste nyhetene knyttet til krigen i Ukraina natt til lørdag 9. juni.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Guvernør Serhij Hajdaj i Luhansk advarer mot en humanitær katastrofe i Sievjerodonetsk som ble okkupert av russiske styrker for to uker siden.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hajdaj sier at byen er uten vann, strøm eller kloakkanlegg mens likene av dem som ble drept, ligger og råtner i boligblokker.

Russland hevder å ha tatt full kontroll over Luhansk, men guvernør Serhij Hajdaj sier at ukrainske styrker fortsatt holder en liten del av provinsen, og at det pågår harde kamper i landsbyer langs grensa.

Ukrainas visestatsminister Iryna Veresjtsjuk oppfordrer ukrainere i de okkuperte delene av Zaporizjzja og Kherson til å flykte om de kan.

Hun sier at ukrainske styrker planlegger å gjenerobre områdene, og sivile kan da bli brukt som menneskelige skjold av de russiske okkupasjonsstyrkene.

De russiskstøttede separatistene i Donetsk i Øst-Ukraina åpner for å henrette dødsdømte, blant dem utenlandske krigsfanger, etter at et moratorium utløp.

To britiske statsborgere og en marokkaner ble nylig dømt til døden i Donetsk etter å ha blitt anklaget for å være leiesoldater i den ukrainske hæren.

USA sender nye forsyninger med militært utstyr til 400 millioner dollar, inkludert fire avanserte rakettutskytingssystemer, til Ukraina.

Powered by Labrador CMS