Nyheter

ETTÅRSJUBILEUM: Ukrainske soldater stiller opp under en minnearrangement i anledning ettårsjubileet for Russland-Ukraina-krigen i Kiev, Ukraina, fredag 24. februar 2023.

Lønnen til ukrainske soldater øker

Torsdag formiddag kunngjorde ledelsen i det ukrainske forsvaret at soldatene ved frontlinjen får lønnsøkning for sin innsats i krigen mot Russland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lønnshoppet på 100.000 hryvnjaer i måneden tilsvarer rundt 28.600 norske kroner.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– En soldat som tjener landet og beskytter det mot angriperen, risikerer eget liv og helse og utfører oppgaver under ekstremt vanskelige forhold, må være veldig motivert, heter det i en uttalelse fra den ukrainske generalstaben.

Lønnsøkningen gjelder kun soldater på frontlinjen. Soldater som utfører oppgaver ved frontlinjen, men ikke selv er med i direkte bakkekamper, samt luftvernsoldater, får i stedet et tillegg på 30.000 hryvnjaer i måneden, rundt 8.600 kroner.

Alle i det ukrainske militæret fikk en lønnsøkning på 20.000 hryvnjaer i begynnelsen av februar, tilsvarende rundt 5.700 kroner.

Russland gir på sin side soldater i frontlinjen et tillegg på 158.000 rubler, rundt 20.500 kroner, i tillegg til deres grunnlønn på 37.000 rubler i måneden, tilsvarende omtrent 4.800 kroner.

Powered by Labrador CMS