Nyheter:

To har testet positivt på koronasmitte i Luftforsvaret hvor én er på Rygge, opplyser Luftforsvaret. Her ser F-35A lightning II tar av fra Rygge under øvelse Falcon Response 2020.

To koronasmittet i Luftforsvaret

Over 100 er satt i karantene, opplyser Luftforsvaret.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Tallet på antall smittede I Luftforsvaret er to, henholdsvis én person på Luftforsvarets base Rygge og én i USA.

Det skriver kommunikasjonssjef i Luftforsvaret Stine Barclay Gaasland i en epost til Forsvarets forum.

– I samarbeid med smitteteam fra Moss kommune har vi satt 50 personer i karantene i leir, og 20 personer i hjemmekarantene. Alle testes fortløpende, og ingen nye smittetilfeller så langt på de som er testet, skriver hun videre.

Gaasland viser til at i tillegg til de 70 som nå er satt i karantene, sitter i tillegg fortsatt rundt 40 stykker i karantene fra slutten av oktober. Ifølge kommunikasjonssjefen er det nå viktig for Luftforsvaret å forhindre at flere blir smittet.

– Det er viktig for oss å opprettholde vår operative evne, så det kan være aktuelt å iverksette ytterligere tiltak for å unngå smittespredning. Vi følger situasjonen nøye, og har etablert gode smittevernsrutiner i leir, både i form av inndeling i mindre grupper, bruk av hjemmekontor, bruk av munnbind, og gode vaske- og hygienetiltak.

Utbrudd på Setermoen

Forrige uke ble det kjent at det var et stort smitteutbrudd i Hæren.

Forsvarets forum skrev fredag at kommunen og Forsvaret leter etter «pasient 0» på Setermoen. Det sier kommunelegen nå at man kanskje ikke kommer til å komme i mål med. Han beskriver smittesporingsarbeidet som tidkrevende og intensivt.

– Det begynner å se ut som at vi ikke kommer til å få svar på den gåten. Smittekilden inn kan være nesten hvor som helst, når smittesituasjonen er slik den er nasjonalt, sier Bjørnås.

Både onsdag og lørdag i forrige uke ble det registrert rekordmange smittetilfeller i Norge, henholdsvis 433 og 498.

Forrige uke ble det kjent at tre ansatte er korona-smittet i Sjøforsvaret.

Powered by Labrador CMS