Nyheter:

HM Kong Harald under besøket på vinterøvelsen Cold Response i Trøndelag i 2016.

Kong Harald innlagt på Rikshospitalet

Kongen er i forbindelse med innleggelsen sykmeldt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hans majestet Kong Harald ble i dag tidlig innlagt på Rikshospitalet, opplyste Slottet fredag morgen.

Kongen er sykmeldt i forbindelse med innleggelsen. Slottet skriver i en pressemelding senere på fredagen at årsaken til innleggelsen var tung pust og at Kongen nå utredes. Covid-19 er allerede utelukket, skriver de videre.

– Kronprinsregenten leder statsråd i dag, opplyste kommunikasjonssjef Guri Varpe til NTB.

Kongen måtte også avlyse den faste audiensen med statsminister Erna Solberg (H). Fredag kveld er det kommet en ny pressemelding opplyser om at Kongens tilstand har blitt forbedret utover dagen, men at han blir på Rikshospitalet til over helgen. Slottet skriver videre at Kong Harald er sykmeldt til og med 4. oktober.

Snart på beina

Kong Harald og dronning Sonja skulle egentlig være til stede på Maihaugen i Lillehammer klokken 16 fredag ettermiddag, under markeringen av at Tuengen allé 1b, som er dronningens barndomshjem, står ferdigstilt.

Arrangementet gikk etter planen, med dronningen til stede.

På spørsmål fra fylkesmann Knut Storberget bekreftet dronning Sonja fredag at det går bra med kong Harald.

– Jeg håper at kongen kommer seg raskt, sa fylkesmannen i Innlandet da han tok imot dronningen på Maihaugen på Lillehammer.

– Det gjør han. Jeg har sett ham i dag, og det går bra. Han er på bena snart igjen, svarte dronningen.

Arbeidsfordeling

I et intervju med NTB gjort tidligere i september kommenterte kronprins Haakon, nå 47 år, arbeidsfordelingen i kongefamilien generelt hvordan det har fungert i koronatiden. De fleste offisielle oppgavene faller på ham og hans nå 83 år gamle far.

– Fram til nå synes jeg at vi har klart å jobbe ganske fint sammen. Jeg tenker litt som at det er et team, og at vi fordeler arbeidsoppgavene litt sånn fortløpende oss imellom for å få best mulig resultat. Det tenker jeg vi skal fortsette å gjøre i årene framover også, sa kronprins Haakon til NTB om arbeidsdynamikken i familien.

Powered by Labrador CMS