Nyheter

FARLIG NÆRT: På det nærmeste skal det kinesiske jagerflyet ha vært rundt 6 meter fra det amerikanske rekognoseringsflyet.
FARLIG NÆRT: På det nærmeste skal det kinesiske jagerflyet ha vært rundt 6 meter fra det amerikanske rekognoseringsflyet.

Farlig møte med kinesisk jagerfly

Det amerikanske rekognoseringsflyet var på rutineoppdrag i internasjonalt luftrom da det ble avskjært av et kinesisk jagerfly som nesten førte til kollisjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 21. desember fikk et U.S. Air Force RC-135 Rivet Joint rekognoseringsfly et ubehagelig møte med et kinesisk J-11 jagerfly over Sør-Kina-havet.

Foto: U.S. Air Force

Det amerikanske flyet var i følge Defence News på rutineoppdrag i internasjonalt luftrom da det kinesiske jagerflyet kom så tett på at det var fare for kollisjon.

På det nærmeste skal det kinesiske jagerflyet ha vært kun 6 meter unna amerikanerne, noe som førte til at de måtte gjøre en unnamanøver for å unngå kollisjon, opplyser det amerikanske forsvaret.

Se video av hendelsen under:

Les også: Forsvarer om tiltalt befal: – Ikke bevist at det foregikk seksuelle handlinger

En talsperson fra det amerikanske forsvaret sier at «hendelsen er en del av en bekymringsfull trend, der kinesiske jagerfly gjennomfører utrygge og farlige avskjæringer, noe som skaper stor bekymring for USA.»

Powered by Labrador CMS