Nyheter

FÅR VÅPEN: Taiwanske soldater under en missiltest i 2023..

Taiwan fornøyd med amerikansk våpenhjelp

Taiwans president Tsai Ing-wen sier hun er glad for at Kongressen har godkjent en ny støttepakke til Taiwan. Kina uttrykker misnøye med pakken.

Publisert Sist oppdatert

USA er Taiwans viktigste internasjonale støttespiller og våpenleverandør, selv om de ikke har formelle diplomatiske forbindelser. Kina anser Taiwan som kinesisk territorium og har gjentatte ganger bedt USA om å stanse støtten.

Støtten til Taiwan er del av en stor pakke på 95 milliarder dollar med sikkerhetsbistand til Ukraina, Israel, Taiwan og amerikanske allierte i Stillehavet.

– Vi er veldig glade for at Senatet har godkjent disse forslagene, sa Tsai da hun tok imot amerikanske folkevalgte på presidentkontoret i øyas hovedstad Taipei onsdag.

Kinas kontor for Taiwan-spørsmål uttrykker sinne med støttepakken. De sier den «sender feil signal til taiwanske separatistkrefter» og at de er sterkt imot den, ifølge talsperson Zhu Fenglian.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS