Nyheter

VIDEO: Den russiske presidenten Vladimir Putin er ofte i videomøter om dagen. Her fra et kabinettmøte tirsdag.

Putin og Xi holdt videomøte

Russlands president Vladimir Putin og Kinas president Xi Jinping hadde onsdag et videomøte der de drøftet tosidige og internasjonale spørsmål.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Bakteppet for møtet er den økende spenningen mellom Russland og den vestlige verden i kjølvannet av den store russiske styrkeoppbyggingen langs Ukrainas østgrense og det skjerpede forholdet mellom USA og Kina over handel og Taiwans stilling.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I sine innledninger snakket de to varmt om det tosidige forholdet mellom de to land. Putin kalte dette samarbeidet et forbilde for mellomstatlige forhold i det 21. århundre.

– En ny samarbeidsmodell har blitt opprettet mellom våre land, sa Putin.

Les også: Mer enn 50 prosent sannsynlig at Russland angriper Ukraina, mener NUPI-forsker Karsten Friis.

Xi påpekte at den russiske presidenten fullt og helt støtter de kinesiske bestrebelsene på å forsvare sine nøkkelinteresser og at begge land motsatte seg forsøk fra krefter som ville forsøke å slå en kile mellom dem.

– Dette er en holdning jeg setter stor pris på, sa Xi.

I løpet av de senere år har Russland og Kina i økende grad samordnet sin utenrikspolitikk for å imøtegå USAs dominerende stilling innenfor internasjonal økonomi og politikk.

Les også: Russland forbereder full krig i Ukraina, mener Litauens utenriksminister.

Powered by Labrador CMS