Nyheter

KASAKHSTAN: Opprørspoliti i den kasakhstanske byen Almaty. Presidenten har bedt soldatene skyte uten forvarsel.

Kasakhstans president ber soldatene skyte uten forvarsel

Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokajev har bedt styrkene om å skyte mot opprørere uten forvarsel. Han sier «de væpnede bandittene» vil bli tilintetgjort».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tokajev sier i en TV-sendt tale fredag at det ikke vil bli aktuelt med forhandlinger med opprørerne, som han omtaler som «bevæpnede banditter». Han sier at byen Almaty ble angrepet av 20.000 «banditter».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tokajev takker samtidig Russlands president Vladimir Putin for å ha sendt styrker til landet.

Tidligere fredag sa Tokajev at den konstitusjonelle orden i landet er gjenopprettet etter flere dager med uro og opptøyer. Minst 26 personer har blitt drept i forbindelse med uroen, ifølge landets innenriksdepartement.

Sender russiske soldater

En russiskledet militærallianse har sendt soldater som skal bistå president Kassym-Jomart Tokajev med å slå ned de omfattende protestene i Kasakhstan.

Den kollektive sikkerhetspakten (CSTO) er en militærallianse mellom Russland, Hviterussland, Armenia, Kasakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan og Usbekistan og fungerer etter modell av Nato.

Landene i alliansen er forpliktet til å søke fredelige løsninger på konflikter, men også til komme hverandre til unnsetning dersom dette trengs.

Utenriksdepartementet fraråder reiser til Kasakhstan

På grunn av den uforutsigbare situasjonen etter demonstrasjonene i landet, fraråder det norske Utenriksdepartementet alle reiser som ikke er strengt nødvendig til hele Kasakhstan.

– Norske borgere i landet oppfordres til å holde seg i ro og å følge utviklingen i lokale og internasjonale medier, skriver regjeringen på sine nettsider.

Powered by Labrador CMS