Nyheter:

NASAMS luftvernbatterier og kampfly deltar under en øvelse på Rygge. Dette fra en tidligere testskyting med NASAMS på Andøya
NASAMS luftvernbatterier og kampfly deltar under en øvelse på Rygge. Dette fra en tidligere testskyting med NASAMS på Andøya

Øver med kampfly og NASAMS

Et titalls fly og flere hundre personell deltar under øvelse på Rygge. Lokalbefolkningen må være forberedt på litt støy, ifølge Forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser talsperson i Luftforsvaret Stian Roen til Forsvarets forum.

– På det meste vil det være 10-15 fly som er deployert til Rygge, men totalt vil det være flere av Luftforsvarets fly som deltar på øvelsen. Det er en øvelse knyttet til beredskap og deployering av kampfly og luftvern, sier Roen som viser til at øvelsen vil skje de neste to ukene.

Roen sier at øvelsen vil samle flere hundre deltagere.

«Aktivitetene vil foregå både dag, kveld og natt, og kan vare fram til klokka 01:00 (natt) på hverdager. I helgen vil det ikke være flyaktivitet i forbindelse med øvelsen. Det må påregnes ekstra støy fra både jagerfly og helikopter i perioden øvelsen varer», heter det i en pressemelding fra Forsvaret.

I tillegg til kampflyene F-16 fra Bodø og F-35 fra Ørland skal også Luftvernartilleribataljon stille med to batterier av luftvernet NASAMS (Norwegian Advanced Surface-to-Air Missile System, journ, anm.) som nylig er oppgradert, opplyser Roen.

Les også: Regjeringen vil oppgradere luftvernsystemet NASAMS med nye sensorer og nye missiler.

Powered by Labrador CMS