Nyheter:

TEST: 93 allierte soldater har fått påvist koronasmitte i Indre Troms, opplyser kommuneoverlege Vidar Bjørnås. Her ser vi nederlandske soldater klar for covid-testing.

Seks nye positive koronatester

32 briter har nå testet positivt på smitte av koronaviruset.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser kommuneoverlege i Bardu og Målselv Vidar Bjørnås til Forsvarets forum. Han forteller om seks nye positive prøvesvar på britiske soldater siden sist uke. Da ble kjent at to soldater hadde testet positivt på det muterte viruset som er dominerende i Storbritannina.

Totalt er det nå 32 britiske soldater som har testet positivt på smitte.

– Vi behandler alle positive prøvesvar med utgangspunkt at det dreier seg om det muterte viruset, sier Bjørnås.

Les også: Vinterøvelsen Joint Viking avlyses

Han forteller at de ennå ikke har fått gjennomført den såkalte «gensekvenseringen» som avdekker hvilken gren av viruset det dreier seg om.

– Alle som avlegger positive prøvesvar av de britiske soldatene så skal testene sendes til gensekvensering, sier Bjørnås som viser til at de testene ennå ikke er ferdige.

Han forteller videre at de fleste britiske soldatene som tidligere testet positivt nå er friskmeldte og tilbake i tjeneste.

– De som har testet positivt har milde symptomer. Det er som forventet med tanke på alder og fysisk form til soldatene, sier Bjørnås.

Ifølge kommuneoverlegen forventer de å få svar på om de siste positive testene er muterte i løpet av en ukes tid.

– Det er likevel knyttet usikkerhet til det da det avhenger av FHIs testkapasitet og hvor i køen prøvene havner, sier han.

Bjørnås opplyser at det nå er 57 amerikanere, 32 briter og fire nederlendere, i Indre Troms, som har avlagt positive prøvesvar siden de ankom Norge.

Powered by Labrador CMS