Nyheter

VÅPENHVILE: Til tross for våpenhvilen i Jemen, har FN rapportert om flere dødsfall grunnet konflikten i landet. Bildet er tatt 20.juni 2021.

FN: Flere drept i Jemen tross våpenhvile

Tross våpenhvilen i Jemen registrerte FN 19 dødsfall som følge av konflikten i landet over en periode på to måneder.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Våpenhvilen ble forlenget torsdag, etter å ha vart siden april. De 19 dødsfallene fant sted mellom 2. april og 1. juni.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I de fleste tilfellene er det snakk om mennesker som har mistet livet når landminer eller andre eksplosiver har eksplodert. Tre barn skal ha blitt drept på denne måten, ifølge FNs høykommissær for menneskerettigheter.

I tillegg ble tre sivile drept av snikskyttere i regjeringskontrollerte områder nær frontlinjen.

Krigen i Jemen brøt ut i 2014, da Houthi-opprørerne inntok hovedstaden Sana og drev regjeringen i eksil. Saudi-Arabia leder en koalisjon som har kjempet mot opprørerne siden den gang.

Dødstallene som følge av krigen er usikre. FN har anslått at krigen kan ha kostet over 230.000 mennesker livet. Mange av dødsfallene skyldes sult og andre indirekte årsaker.

Samtidig er flere millioner jemenitter drevet på flukt, og over 23 millioner mennesker i landet har behov for nødhjelp. FN har beskrevet situasjonen i landet som det verste humanitære krisen noe sted i verden.

Powered by Labrador CMS