Nyheter

STORE ØDELEGGELSER: Ødeleggelser fra et marked i Wajima, Ishikawa i Japan, tirsdag 2. januar 2024. Myndighetene oppfordrer folk til å holde seg unna egne hjem, i fare for nye kraftige skjelv.

Det japanske forsvaret  bistår i omfattende  redningsarbeid 

Det har siden mandag blitt registrert 155 jordskjelv i Japan. Nå bekrefter landets statsminister Fumio Kishida at også det japanske forsvaret settes inn i redningsarbeidet. 

Publisert Sist oppdatert

Kishida sier det japanske forsvaret allerede har sendt ut rundt 1000 soldater til de berørte områdene, og at de vil fortsette å bistå dem som er rammet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er bekreftet veldig omfattende skader, inkludert flere dødsfall, branner og bygninger som har rast sammen, sier statsministeren.

Minst 30 personer mistet livet, inkludert sju ofre som ble brakt til sykehus i kystbyen Wajima i det hardt rammede prefekturet Ishikawa. Rundt 1000 mennesker tas hånd om på en flybase i byen, der de får mat, vann og tepper.

Etter at tsunamivarselet som fulgte skjelvet, er opphevet, vil det bli gjort forsøk på å nå avsidesliggende områder på Noto-halvøya – der Wajima ligger – med båt, sier Kishida. Ødelagte veier gjør redningsarbeidet etter jordskjelvet vanskeligere.

Skjelvet, som hadde en styrke på 7,5, rammet vestsiden av Honshu, den største av de japanske øyene. Etter jordskjelvet ble det sendt ut tsunamivarsel om opp til fem meter høye bølger, men dette ble senere nedjustert. Natt til tirsdag norsk tid ble tsunamivarslene opphevet.

Siden mandag er det registrert 155 jordskjelv i Japan, inkludert ett annet skjelv med styrke over 6, opplyser landets meteorologiske institutt. De fleste av skjelvene hadde en styrke på over 3. Selv om styrken har avtatt gradvis, kunne man fortsatt kjenne seks kraftige skjelv tirsdag, opplyser myndighetene.

Powered by Labrador CMS