Nyheter

JOMFRUTUR: Tyrkias nye jagerfly var på sin første testflygning. Bilde er fra mars 2023 hvor en TAI KAAN ble testet på rullbanen.

Tyrkisk jagerfly på vingene for første gang

Tyrkia har gjennomført sin første testflygning av jagerflyet Tai TF Kaan, som er landets første egenproduserte jagerfly.

Publisert Sist oppdatert

Bilder fra det statseide nyhetsbyrået Anadolu viser jagerflyet som letter og lander ved en flybase ved Ankara.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Tyrkia har passert et avgjørende stadium på vei mot målet om å produsere sitt eget femtegenerasjons kampfly, sa president Recep Tayyip Erdogan etter testflygningen.

Ifølge The War Zone, var det jagerflypiloten Barbaros Demirbaş som satt i førerkabinen til det nye flyet. Jagerflyet var i lufta i 13 minutter, nådde en høyde på 2438 meter, og en hastiget på 426 km/t, ifølge Turkish Aerospace.

Målet med det nye jagerflyet er blant annet å skape et fly som har redusert radar signatur, men samtidig ha mye kraft i seg.

Ifølge landets myndigheter skal produksjonen av flyet i gang i 2028. Det Nato-allierte landet startet prosjektet i 2016.

Powered by Labrador CMS