Nyheter

NASDAQ: Arkadij Volozh feirer at Yandex blir lansert på den amerikanske teknologibørsen NASDAQ i 2011.

Russisk IT-milliardær fordømmer krigen i Ukraina

En medgründer i den russiske internettgiganten Yandex, Arkadij Volozj, fordømmer det han beskriver som Russlands «barbariske» invasjon av Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

– Russlands invasjon av Ukraina er barbarisk, og jeg er kategorisk mot den, sier IT-milliardæren Arkadij Volozj i en uttalelse torsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg er forferdet over skjebnen til mennesker i Ukraina. Mange er mine personlige venner og slektninger, og de får husene sine bombet hver eneste dag, sier han videre.

Volozj beskriver seg selv som en «Kasakhstan-født israelsk teknologientreprenør», og har fått kritikk i Russland for sitt tilsynelatende forsøk på å distansere seg fra landet.

– Selv om jeg flyttet til Israel i 2014, må jeg ta min del av ansvaret for Russlands handlinger, sier han.

Volozj har både russisk og israelsk pass. Han grunnla internettselskapet Yandex i Russland i 1997. Det fikk plass på den amerikanske Nasdaq-børsen i 2011.

Han trakk seg som administrerende direktør for selskapet og forlot styret etter at EU inkluderte ham på sin liste over sanksjoner mot russiske enheter og enkeltpersoner i juni 2022.

Powered by Labrador CMS