Nyheter

ANKLAGET: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har anklaget Israel for «terrorisme» mot palestinerne og sagt at «det ligger i deres natur». USA fordømmer uttalelsene.
ANKLAGET: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har anklaget Israel for «terrorisme» mot palestinerne og sagt at «det ligger i deres natur». USA fordømmer uttalelsene.

USA fordømmer Erdogans Israel-kommentarer

USA mener Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har kommet med antisemittiske kommentarer og ber ham avstå fra bemerkninger som kan øke konfliktnivået.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

USA fordømmer på det sterkeste president Erdogans antisemittiske kommentarer om det jødiske folk og mener de er kritikkverdige, sier talsperson Ned Price i det amerikanske utenriksdepartementet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Spania sender soldater til Ceuta

– Vi oppfordrer videre president Erdogan og andre tyrkiske ledere om å avstå fra bemerkninger som kan oppildne til mer vold, sier han videre.

Erdogan har gjennom sine 18 år ved makten vært en forkjemper for palestinernes sak, selv om Tyrkia er et av få land med en muslimsk majoritet som har et forhold til Israel.

Tidligere i uken anklaget Erdogan Israel for «terrorisme» mot palestinerne og sa at «det ligger i deres natur».

– De er drapsmenn. De dreper barn som er fem eller seks år gamle, hevdet den tyrkiske presidenten.

Den siste ordvekslingen har trolig forsuret forholdet mellom Tyrkia og USA ytterligere. President Joe Biden har lovet en hardere linje overfor Erdogan, som Biden beskriver som en autokrat. Forrige måned anerkjente Biden at armenerne ble utsatt for et folkemord i Det osmanske riket for rundt 100 år siden. Tyrkia raste mot uttalelsen.

Biden og Erdogan har likevel blitt enige om å holde sitt første møte når de allierte i Nato møtes i Brussel i juni.

Les også: USA advarer om at konflikten på Gazastripen kan spre seg

Powered by Labrador CMS