Nyheter

REAGERER: Israels statsminister Naftali Bennett (t.h.) med sin utenriksminister Yair Lapid under et møte i Jerusalem forrige uke. Nå reagerer de sterkt på uttalelser fra Moskva.
REAGERER: Israels statsminister Naftali Bennett (t.h.) med sin utenriksminister Yair Lapid under et møte i Jerusalem forrige uke. Nå reagerer de sterkt på uttalelser fra Moskva.

Moskva beskylder Israel for å støtte nynazister

Russiske myndigheter trapper opp ordkrigen med Israel og sier landet støtter nynazister i Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Russland har begrunnet krigen med påstander om at regimet i Kyiv er nazister. Dette stemmer ikke, og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har selv jødisk bakgrunn. Meningsmålinger viser at høyreekstreme partier får liten oppslutning i Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Russland har glemt lærdommen fra verdenskrigen, ifølge Zelenskyj.

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov sa i helgen at også Adolf Hitler hadde jødisk bakgrunn. Det var ment å forklare hvordan Zelenskyjs regime kunne være nazister.

Uttalelsene fikk Israel til å reagere. Utenriksminister Yair Lapid, som i likhet med mange israelere er fra en familie som ble rammet hardt under holocaust, sa at uttalelsene var utilgivelige og feilaktige. Nå svarer Moskva.

– Vi har merket oss utenriksminister Yair Lapids anti-historiske uttalelser, som i stor grad forklarer hvorfor myndighetene har besluttet å støtte nynazist-regimet i Kyiv, skriver Russlands utenriksdepartement i en uttalelse.

– Historien har dessverre tragiske eksempler på samarbeid mellom jøder og nazister, skriver departementet.

Les også: Paven får ikke kontakt med Putin – kritiserer Russlands patriark.

Powered by Labrador CMS