Nyheter

FÅR KRITIKK: Irlands statsminister Leo Varadkar (t.h.) kritiserer USAs våpenstøtte til Israel. Han møtte USAs president Joe Biden til lunsj fredag, og de to møtes nok en gang søndag.

Kritiserer USA for våpenforsyninger til Israel

USA bør ikke sende våpen til Israel, sier Irlands statsminister Leo Varadkar. Søndag møtte han USAs president Joe Biden i Det hvite hus.

Publisert Sist oppdatert

De to møttes også tidligere forrige uke, og Biden har sagt at han er enig i Varadkars oppfordring om at det må inngås en våpenhvile på Gazastripen så fort som mulig.

Det er imidlertid uenighet mellom den irske regjeringen og Biden-administrasjonen på flere punkter, påpekte Varadkar lørdag. Han sa at han har gjort det «veldig klart» til Biden at Israels vedvarende krigføring på Gazastripen ikke er selvforsvar.

På spørsmål om den amerikanske våpenforsyningen til Israel, sa Varadkar at «det er noe vi ikke er enige i, men den amerikanske regjeringen er en suveren regjering, og den tar sine egne avgjørelser».

Han la til at USA jobber svært hardt med å få på plass en våpenhvile.

– Det viktigste og den mest presserende tingen er å få en våpenhvile så drepingen kan ta slutt, gislene kan få dra hjem og mat og medisiner kan komme fram til menneskene som trenger det i Gaza, sa Varadkar om hva han mener må skje på Gazastripen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Når det skjer, håper vi at det blir mulig å få i stand en mer permanent våpenhvile, la han til. Søndag skal Varadkar gi Biden en bolle med trebladet kløver, Irlands nasjonalsymbol, som del av en langvarig St. Patrick's Day-tradisjon.

Powered by Labrador CMS