Nyheter

176 PASSASJERER BLE DREPT: En demonstrant Ottawa, Canada, i januar 2023, foran en plakat med ansiktene til de som ble drept om bord på Ukraine International Airlines Flight PS752 i 2020.

Iranske soldater dømt for nedskytingen av ukrainsk fly i 2020

Flyet skal ha blitt skutt ned «ved en feil», ifølge iranske styrker.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En domstol har dømt ti iranske soldater til fengselsstraffer for sin innblanding i nedskytingen av et ukrainsk passasjerfly utenfor Teheran i januar 2020.

En offiser fikk ti års fengsel mens ni andre soldater fikk mellom ett og tre års fengsel, ifølge det statlige nyhetsbyrået Mizan.

8. januar 2020 tok Ukraine International Airlines-flyet PS752 av fra Teheran. Kort tid etterpå ble det skutt ned, og alle de 176 om bord ble drept. Iranske styrker innrømmet kort tid senere at de hadde skutt ned flyet «ved en feil».

Spenningsnivået mellom Iran og USA var skyhøyt på dette tidspunktet, og iranske luftvernstyrker var i høy beredskap etter at Iran hadde avfyrt raketter mot amerikanske militærforlegninger i Irak.

De fleste om bord på flyet var iranere og canadiere, deriblant mange med dobbelt statsborgerskap. Ukraina mistet imidlertid også elleve statsborgere, og det var også 17 personer med svensk statsborgerskap eller oppholdstillatelse.

Powered by Labrador CMS