Nyheter

FORDØMMER: Iraks statsminister Mustafa al-Kadhemi fordømmer angrepet på Twitter. Her er han avbildet under et besøk i Basra i 2020.

Åtte drept i angrep i Nord-Irak

Åtte sivile, blant dem to barn, ble drept da artillerigranater traff en park i Kurdistan i Irak, opplyser lokale myndigheter onsdag. De mener Tyrkia sto bak.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg til de åtte drepte, skal 23 personer ha blitt såret i angrepet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Ofrene var hovedsakelig arabiske, irakiske turister fra sentrale og sørlige deler av landet, sier Zakho-regionens leder Mushir Bashir til AFP.

De skal ha vært på besøk i den høytliggende landsbyen Barakh, der de søkte tilflukt fra hetebølgen som preger områder lenger sør i Irak.

– Tyrkia angrep landsbyen to ganger i dag, sier han.

Kondolerer

The Washington Post skriver at minst fire artillerigranater traff et resort-område.

En kilde i det tyrkiske forsvarsdepartementet sier han ikke har informasjon som kan bekrefte et artilleriangrep i området.

Det tyrkiske utenriksdepartementet har kommet med en uttalelse der det kondolerer til det irakiske folket og regjeringen, at det tar hensyn til sivile, infrastruktur, kulturskatter og miljø når de utfører sine operasjoner. I uttalelsen står det også at Tyrkia er innstilt på å komme til bunns i hva som er skjedd, ifølge The Washington Post.

Fordømmer

Iraks statsminister Mustafa al-Kadhemi fordømmer angrepet på Twitter.

– Tyrkiske styrker har nok en gang begått et åpenbart brudd på irakisk suverenitet, skriver han på Twitter, og fordømmer skadene som er påført «livet og sikkerheten til irakiske borgere». Han trakk også fram det han mener er Iraks rett til gjengjeldelse.

En representant for de kurdiske selvstyremyndighetene sa tidligere at minst fem var drept i et tyrkisk angrep.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan planlegger nå en ny offensiv mot kurdiske grupper i Syria. Under et toppmøte tirsdag understreket Erdogan at han forventer støtte fra Iran og Russland til det.

Powered by Labrador CMS