Nyheter

STIGMATISERENDE: Forsvarsministeren erkjenner at det kan oppleves stigmatiserende å måtte bruke fritaksretten for å slippe å være med på bønnen under bataljonsoppstillinger. Bildet er fra en gudstjeneste under Forsvarets opptak og seleksjon sommeren 2015.

Forsvaret åpner for å droppe bønn

Tiden med obligatoriske oppstillinger med bønn kan snart være forbi i Forsvaret, som åpner for å droppe både bønn og preken.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsministeren erkjenner at det kan oppleves stigmatiserende å måtte bruke fritaksretten for å slippe å være med på bønnen under bataljonsoppstillinger, skriver Vårt Land.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Slik jeg ser det er ikke obligatoriske oppstillinger med bønn forenlig med fritaksretten. Da er det vanskelig å ha dette som praksis, sier Eystein Kvarving, kommunikasjonssjef for forsvarssjefen, til avisen.

Les også: Prestene tar for mye plass i Forsvaret

Saken har kommet opp etter et debattinnlegg i NRK Ytring om kristendommens posisjon i Forsvaret.

– Selv om stat og kirke offisielt er skilt finner jeg det vanskelig å karakterisere Forsvaret som noe annet enn en kristen organisasjon, skriver Stian Husby, troppssjef i Garden, i kronikken.

Han viser til at soldater som ikke deltok i bønnen, ikke fikk mulighet til å gå fra oppstillingen under opplesningen og dermed ble passive deltakere.

Les også: Likestiller trossamfunn i Forsvaret – nå kan pinsevenner bli feltprester

Powered by Labrador CMS