Nyheter

GRANAT: Denne granaten ble funnet på gjenvinningsstasjonen i Kjevikdalen. Det skal være snakk om en lysgranat med det etsende stoffet fosfor.
GRANAT: Denne granaten ble funnet på gjenvinningsstasjonen i Kjevikdalen. Det skal være snakk om en lysgranat med det etsende stoffet fosfor.

Minedykkerkommandoen rykker ut til granat på gjenvinningsstasjon

En granat ble funnet på gjenvinningsstasjonen i Kjevikdalen i Nordhordland onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Minedykkerkommandoen vil bruke røntgen og vekt for å finne ut om den er ladet, men vil uansett destruere granaten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skal være snakk om en lysgranat med det etsende stoffet fosfor, bekrefter Nordhordland og Gulen Interkommunale Renovasjonsselskap i en pressemelding.

Det var de ansatte ved gjenvinningsstasjonen som fant granaten sammen med metallavfallet som var kastet på Mjåtveit gjenvinningsstasjon, og politiet har varslet Forsvaret om funnet, melder Bergens Tidende.

– Etter råd fra politiet sikret vi funnet, og granaten er nå plassert på et avsperret område ved deponiet i Kjevikdalen, borte fra gjenvinningsstasjonen, ansatte og publikum, sier kommunikasjonsrådgiver Irene Bratteng Fossheim.

Politiet mener det er en lysgranat fylt med fosfor, et farlig og etsende grunnstoff.

Wiggo Korsvik, orlogskaptein ved Forsvarets operative hovedkvarter, sier til Bergensavisen at Minedykkerkommandoen skal destruere granaten. Det er ikke kjent om den er avfyrt eller detonert.

Les også: Minedykkere starter egen veteranforening

– På midten har granaten sharepins som er plugget inn på midten. Når de er til stede, må vi anta at den er skarpladet. Minedykkerkommandoen vil ha med røntgen og vekt for å finne ut om den er ladet, men vil uansett destruere den forteller Wiggo Korsvik, orlogskaptein ved Forsvarets operative hovedkvarter, til Bergensavisen.

Powered by Labrador CMS