Nyheter

PORSANGMOEN: Den norske hærsjefen Lars Lervik skal møte den svenske og finske hærsjefen på Porsangmoen leir i starten av neste uke.

Norske, svenske og finske hærsjefer møtes

Mandag og tirsdag møtes hærsjefene på Porsangmoen leir i Lakselv for å diskutere status og utvikling i de respektive landenes hærstyrker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske, svenske og finske hærsjefen skal møtes på Porsangmoen leir i Lakselv både mandag 7. og tirsdag 8. februar. Møtet er en del av det nordiske forsvarssamarbeidet kalt NORDEFCO.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Under møtet skal hærsjefene blant annet diskutere status og utvikling i de respektive landenes hærstyrker, i tillegg til fremtidig samarbeid mellom disse.

Les også: TMBN hjemme fra Litauen:– Det er klart situasjonen har påvirket oss

Under øvelse Cold Response 22, som på landsiden hovedsakelig foregår i Troms, deltar svenske og finske hærstyrker i en sammensatt brigade med rundt 1300 og 600 soldater. Brigaden skal ledes av den norske Hæren.

NORDEFCO er et nordisk samarbeid som inkluderer Norge, Sverige, Danmark, Island og Finland. Et hovedmål for NORDEFCO er å bevare og videreutvikle landenes militære kapabiliteter og operative evne gjennom kostnadseffektivt samarbeid.

Les også: Erfaren ryddegutt ny dansk forsvarsminister

Powered by Labrador CMS