Nyheter

VAKSINE: Frosne ampuller med covid-vaksine fra Pfizer/BioNTech
VAKSINE: Frosne ampuller med covid-vaksine fra Pfizer/BioNTech

Vernepliktige slipper å reise hjem for å få vaksine

Vernepliktige skal vaksineres der de tjenestegjør, skriver NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsdepartementet har, i samråd med Helse- og omsorgsdepartementet, kommet fram til at det vil være best å vaksinere de vernepliktige der de tjenestegjør. Dette for å redusere antall unødvendige reiser.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver NRK.

Pål B. Nygaard, hovedtillitsvalgt for Norges offisers- og spesialistforbund (NOF) i Hæren, er fornøyd med beslutningen.

– Vi får ei effektiv, militær, god løsning som sparer tid og penger – og vi beholder beredskapen, sier han til statskanalen.

Les også: Syv nøkkelpersoner i Forsvaret får koronavaksine

De ulike avdelingene i Forsvaret skulle ifølge NRK ha klar grovskisser over hvordan de vil gjennomføre vaksineringen onsdag denne uka.

– Vi får utlevert de første dosene fra FHI i uke 26, hvis alt går etter planen. Forsvaret går inn i ferieavvikling de også, så nå planlegger man dette opp mot bemanning, sier kommandørkaptein Haakon Hasselgren Eilertsen til NRK.

Forsvaret vil ta seg av vaksinering, og vertskommunene blir ikke belastet. Nå skal Forsvaret diskutere med Folkehelseinstituttet, for å bli enige om den praktiske gjennomføringen av vaksineringen.

Powered by Labrador CMS