Nyheter

FELLES ØVELSE: Ukrainske og amerikanske soldater sto oppstilt på åpningsseremonien av øvelsen «Rapid Trident» mandag. Øvelsen foregår fra 20. september til 1. oktober i Ukraina.
FELLES ØVELSE: Ukrainske og amerikanske soldater sto oppstilt på åpningsseremonien av øvelsen «Rapid Trident» mandag. Øvelsen foregår fra 20. september til 1. oktober i Ukraina.

Nato-land i gang med militærøvelse i Ukraina

6000 soldater deltar i den ti dager lange øvelsen «Rapid Trident», som startet mandag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ukraina er ikke selv med i Nato, men samarbeider med alliansen. I tillegg til soldater fra USA, deltar soldater fra Nato-landene Canada, Tyskland, Litauen, Storbritannia og Tyrkia på øvelsen, melder den ukrainske avisen Kyiv Post.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg har troen på at hver og en av dere vil bruke kunnskapene og evnene deres til å vise aggressive land at de ikke har en sjanse, sa Ihor Palahniuk, som har ansvaret for å trene de ukrainske styrkene, på åpningsseremonien mandag, meldte nyhetsbyrået Reuters.

Rundt 4000 av soldatene som deltar på øvelsen, er ukrainske. De resterende 2000 er utenlandske, opplyste en talsperson for Ukrainas forsvarsdepartement.

Åpningsseremonien fant sted ved Ukrainas internasjonale senter for sikkerhet og fredsbevarende operasjoner utenfor den vestukrainske byen Lviv.

Ukraina er i en pågående konflikt med russiskstøttede separatister og Russland, som i 2014 invaderte og annekterte Krim-halvøya.

Den årlige «Rapid Trident»-øvelsen skjer etter at Russland og Ukrainas naboland Hviterussland tidligere i september gjennomførte storøvelsen Zapad-2021. Der deltok rundt 200.000 soldater.

Powered by Labrador CMS