Nyheter

ÅTTE UKER: Vraket av KNM Helge Ingstad. Det blir satt av åtte uker til saken som starter i januar 2023 i Hordaland tingrett.

Åtte uker satt av til Helge Ingstad-saken

Rettssaken mot vaktsjefen om bord på fregatten KNM Helge Ingstad starter 16. januar 2023. Hordaland tingrett har satt av åtte uker til behandlingen

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er et omfattende materiale som er samlet inn. Det er nødvendig for å gi retten et bilde av forløpet, sier statsadvokat Magne Sylta til Bergens Tidende.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den 32 år gamle vaktsjefen er tiltalt for uaktsom forårsakelse av sjøskade, samt brudd på den militære straffeloven. Statsadvokaten mener uaktsom navigering var hovedårsaken til at KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet Sola nær Stureterminalen i Øygarden i Hordaland i november 2018.

– Det er et saksforhold med mange aktører. For at min klients handlinger skal komme i et riktig lys, må feil begått av andre belyses og vurderes, sier vaktsjefens forsvarer Tom Sørum.

Powered by Labrador CMS