HV-soldat skutt i låret under øvelse

En 29 år gammel soldat fra Heimevernet ble skutt i låret ved et uhell under en øvelse i Lånke i Stjørdal kommune tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ulykken har skjedd under en HV-trening i Trøndelag. Politiet gjør nå undersøkelser på stedet, og soldaten er hentet med ambulansehelikopter. Utover at soldaten er bevisst og stabil, vet ikke jeg noe mer om hendelsesforløp og status på pasienten per nå, sier kommunikasjonssjef i Heimevernet Per Gunnar Grosberghaugen.

– Det vi vet foreløpig er at de har vært på en skytebane, og at det er snakk om en skyteulykke der en soldat ble skutt i låret, fortsetter han.

Mannen er våken, stabil, og på vei med luftambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim, skriver Trøndelag politidistrikt. Politiet meldte først om hendelsen klokka 13.56.

Ambulanse og politi rykket ut til stedet i Leksdalen, sørøst for Stjørdalshalsen, og politi tar avhør og foretar åstedsundersøkelse.

Oberst Jens Christian Junge i Trøndelag heimevernsdistrikt bekrefter hendelsen til Trønder-Avisa.

– Vi fikk meldingen for noen minutter siden. Vi vet ikke skadeomfanget, og jobber nå med å skaffe oss et bilde av situasjonen, sier Junge.

Arbeidstilsynet er varslet.

– Hovedfokuset for Heimevernet nå er å ta hånd om de involverte og de andre soldatene som er tilstede. Nærmeste befal og sjef for HV 12 er på vei for å prate med dem og håndtere hendelsen, sier Grosberghaugen.

Han sier at Heimevernet også vil støtte politiet med å samle informasjonen de trenger.

– På et senere tidspunkt vil det normalt være en granskningskommisjon fra Forsvaret som vil se helhetlig på hva som har skjedd, og hvordan man kan unngå at noe sånt skjer igjen.

Powered by Labrador CMS