Nyheter

SIGNERT: Hærsjef Lars Lervik og rektor for Høgskolen i Innlandet signerer avtalen på Terningen arena i Elverum.

Hæren og Høgskolen i Innlandet inngår et samarbeid

– Vi kan ikke gå glipp av den sivile kompetansen, sier sjef for Hæren Lars Lervik.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I januar i år ble avtalen mellom sjef for Hæren Lars Lervik, og rektor ved Høgskolen i Innlandet (HINN) Per Jacob Svenkerud signert.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Målet med avtalen er at dette skal legge til rette for gjensidig kunnskap og kompetanseutvikling.

– Vi kan ikke gå glipp av den sivile kompetansen. Høgskolen gjør det mulig å skape fleksible og digitale løsninger som gjør det lettere å balansere jobb og utdanning. Verdsettelsen av sivil kompetanse blir viktig for Hæren i årene som kommer, sier Lars Lervik i en pressemelding på Forsvarets sider.

Les også: «Extended Reality» skal gjøre norske offiserer rustet for krig

Rektor ved Høgskolen forteller i en pressemelding fra HINN at Hæren er en naturlig samarbeidspartner for de i Innlandet.

– Vi har fra før et tett og nært samarbeid med Forsvaret, og vi har en intensjon om å fortsette det gode samarbeidet på ulike arenaer innen utdanning, forskning og utviklingsarbeid. Dette er en svært viktig avtale for oss med en sentral aktør i beredskaps-Norge, sier rektor Svenkerud.

HINN inngikk i september 2021 et liknende samarbeid med Heimevernet. Samarbeidet tar utgangspunkt i at begge parter ser et potensial i økt samhandling hvor HINN med faglig innhold, undervisningsmetoder og teknologi har kompetanse som vil være verdifull for Heimevernet med tanke på kompetanseheving.

Les også: Er det på tide å tenke nytt om hvordan man følger opp militært personell?

Powered by Labrador CMS