Nytt om navn

UTVEKSLING: Hedda Bryn Langemyr er redaktør i Utsyn - Senter for norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk. I sommer skal hun til USA.
UTVEKSLING: Hedda Bryn Langemyr er redaktør i Utsyn - Senter for norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk. I sommer skal hun til USA.

Hedda Bryn Langemyr tatt opp til prestisjefylt program

I sommer skal redaktøren i Utsyn delta på et utvekslingsprogram i regi av U.S. Department of State.

Hedda Bryn Langemyr, redaktør for Utsyn – Senter for norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk, skal i sommer være deltaker ved det prestisjefylte utvekslingsprogrammet International Visitor Leadership Programme (IVLP).

Langemyr har tidligere vært styreleder for både Norges fredslag og Nansenskolen, og er i dag leder for Nettverk for Samfunnssikkerhet og Totalforsvar i Polyteknisk Forening.

Hun er også en aktiv stemme i norsk media, og har blant annet skrevet kronikker i Forsvarets forum.

Må inviteres

IVLP er et utvekslingsprogram i regi av U.S. Department of State, med formål om å tilby nåværende og fremtidige ledere muligheten til «å oppleve rikdommen og mangfoldet i amerikansk politisk, økonomisk, sosialt og kulturelt liv», skriver Bureau of Educational and Cultural Affairs på sine nettsider.

Programmet tar imot opp mot 5000 internasjonale delegater i året, og mer enn 200.000 personer har deltatt så langt. Blant dem er 500 nåværende eller tidligere statsledere.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Det finnes ingen påmelding til programmet, og deltakerne blir nominert og utvalgt av ansatte ved de forskjellige amerikanske ambassadene rundt om i verden.

– Mye å diskutere

Langemyr skriver i en post på sin LinkedIn-konto at hun gjennom programmet skal fordype seg i arktisk sikkerhet, hybride trusler, krigen i informasjonsdomenet, cybersikkerhet og energi og sikkerhet.

– Med krig i Europa og store endringer i det europeiske sikkerhetsarbeidet, med EU som en mer relevant sikkerhetsaktør og et vedvarende fokus fra stormaktene på sikkerhet i Arktis, får vi mye å diskutere, skriver hun.

Også tidligere landstillitsvalgt i Tillitsvalgtordningen i Forsvaret, Jens Kristian Øvstebø, skal delta på programmet i år. Øvstebø jobber i dag som rådgiver ved Det internasjonale Barentssekretariatet, og han skal delta på programmet i høst.

Powered by Labrador CMS