Nyheter

UTRYKNING: Bevæpnet rykket ut til Huseby leir, etter melding om skudd/smell og rop. Bildet er i 2016.
UTRYKNING: Bevæpnet rykket ut til Huseby leir, etter melding om skudd/smell og rop. Bildet er i 2016.

Bevæpnet politi rykket ut etter rop og smell hos Garden

Bevæpnet politi rykket ut med flere patruljer etter at beboere rundt Huseby leir meldte om rop og smell. Årsaken viste seg å være årets «lueløp». – En mindre god vurdering, sier operasjonsleder til Aftenposten

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Rett rundt klokken 02.00 meldte politiet på twitter at de hadde rykket ut med bevæpnede styrker til Huseby leir, der Hans Majestet Kongens Garde holder til.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I Twitter-meldingen skriver politiet at det var Gardens «lueløp» som var årsaken.

Operasjonsleder Svein Christian Lie i Oslo politidistrikt, sier til Aftenposten at de dagen før hadde fått beskjed om at løpet skulle finne sted. Men når beboere i området meldte ifra om smell/skudd og roping, rykket bevæpnet politi ut.

Under løpet ble det skutt med rødplast. Det er løspatroner som smeller og brukes når Forsvaret øver på oppdrag.

– Under den situasjonen vi står i, med trusselnivå fire, opplevde nok politiet at dette var en mindre god vurdering, sier operasjonsleder Svein Christian Lie, til Aftenposten.

Gardesjef, oberstløytnant Trond Roberg Forbregd, skriver til Aftenposten at dette er ordinær øvingsaktivitet for Garden og at det har skjedd en glipp i kommunikasjonen med politiet.

Powered by Labrador CMS