Nyheter

SAMMENSTØT: Det var fredag nye sammenstøt mellom israelsk politi og palestinere på området ved al-Aqsa-moskeen og Klippemoskeen i Jerusalem. Sammenstøt her for halvannen uke siden var en av de utløsende årsakene til den militære konflikten mellom Israel og Hamas.

Nye sammenstøt i Jerusalem

Det har brutt ut nye sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelsk politi i Jerusalem etter at våpenhvilen mellom Israel og Hamas trådte i kraft.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Israelske sikkerhetsstyrker skjøt fredag med gummikuler ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalems israelsk-okkuperte gamleby. Også tåregass ble brukt mot demonstrantene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Hundrevis av mennesker kaster stein og bensinbomber på politiet, sa politiets talsmann Micky Rosenfeld i en uttalelse.

Det er tilkalt ambulanser, og ifølge ubekreftede meldinger i sosiale medier skal minst 20 være såret.

Tusener i gatene

Også fra Betlehem, Hebron og Nablus på den okkuperte Vestbredden kommer det meldinger om sårede i kraftige sammenstøt mellom israelske sikkerhetsstyrker og palestinske demonstranter.

Fått med deg denne? Våpenhvile mellom Israel og Hamas har trådt i kraft

Sammenstøtene brøt ut etter at våpenhvilen mellom Israel og Hamas trådte i kraft natt til fredag. Tusenvis av palestinere var ute i gatene i løpet av natten for å feire våpenhvilen og det mange oppfattet som en seier til Hamas.

Både på Gazastripen, på Vestbredden og i Øst-Jerusalem var det feiring i gatene. Hva som utløste sammenstøt fredag, er foreløpig uklart.

Utløsende årsak

Sammenstøt i Jerusalem og en politiaksjon inne på området ved al-Aqsa-moskeen var en av de utløsende årsakene til krigshandlingene mellom Israel, Hamas og andre væpnede grupper på Gazastripen.

Hamas krevde at israelske styrker måtte forlate området ved moskeen innen et visst tidspunkt på ettermiddagen 10. mai. Da fristen utløp, skjøt Hamas raketter fra Gazastripen mot Jerusalem.

Israel svarte med kraftige luftangrep mot mål på Gazastripen. Krigshandlingene pågikk i elleve dager og forårsaket store materielle ødeleggelser. Minst 243 mennesker skal ha blitt drept på Gazastripen, mens tolv personer skal ha blitt drept i Israel.

Les mer: Forsvarssjefen: – Alle som har tjenestegjort i Forsvaret er veteraner

Powered by Labrador CMS