Nyheter

PÅ VEI: USS Gerald R. Ford, verdens største hangarskip, som var på besøk utenfor Oslo i sommer, er på vei til Midtøsten.

USA sender verdens største hangarskip til Midtøsten

USS Gerald R. Ford skal etter ordre fra Pentagon bistå Israel etter angrepene fra Hamas på Gazastripen.

Publisert

USAs forsvarsminister Lloyd Austin har bedt hangarskipet USS Gerald R. Ford om å seile til Midtøsten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det melder nettstedet Stars and Stripes.

Grunnen er at USA ønsker å hindre at konflikten vokser, selv om styresmaktene i Israel erklærte krig mot Hamas søndag og har gitt grønt lys for betydelige militære tiltak.

Nettstedet skriver videre at foreløpige rapporter tyder på at minst fire amerikanske statsborgere har blitt drept i angrepene.

Også krysseren USS Normandy, jagerne USS Thomas Hudner, USS Ramage, USS Carney og USS Roosevelt, Air Force F-35, F-15 og F-16 og A-10-angrepsfly skal forsterke den amerikanske tilstedeværelsen i regionen.

– USA opprettholder styrker globalt for å ytterligere forsterke denne avskrekkingsstillingen hvis nødvendig, sa Austin i en uttalelse.

I tillegg vil Biden-administrasjonen gi de israelske forsvarsstyrkene ekstra utstyr og ressurser, inkludert ammunisjon.

De første leveransene vil ankomme i løpet av de kommende dagene, ifølge Austin.

President Joe Biden og Israels statsminister Benjamin Netanyahu diskuterte i en telefonsamtale søndag «gisler fra Hamas-terrorister, inkludert hele familier, eldre og små barn», ifølge en uttalelse fra Det hvite hus som beskriver samtalen deres.

Biden understreket at alle land «må stå samlet i møte med slike brutale grusomheter».

President Biden oppdaterte Netanyahu om USAs diplomatiske innsats, og sa at ytterligere bistand til israelske styrker er på vei med mer på vei i dagene som kommer, sa Det hvite hus.

De diskuterte også måter «for å sikre at ingen fiender av Israel tror de kan eller bør søke fordeler fra den nåværende situasjonen».

Powered by Labrador CMS