Nyheter

ØDELAGT: Palestinere leter gjennom ruinene av Yassin-moskeen i Gaza by, mandag 9. oktober.

Rundt 1500 Hamas-krigere
funnet døde i Israel

Israel har tatt tilbake kontrollen over grensegjerdet til Gazastripen som ble brutt av palestinske Hamas-krigere i helgen, ifølge den israelske hæren.

Publisert Sist oppdatert

Israel har tatt tilbake kontrollen over grensegjerdet til Gazastripen som ble brutt av palestinske Hamas-krigere i helgen, ifølge den israelske hæren. Det israelske forsvaret sier at rundt 1500 Hamas-krigere er funnet døde i Israel. Det har vært kamper inne i landet etter bevegelsens angrep i helgen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hamas klarte å bryte seg gjennom den strengt bevoktede grensen mellom Gazastripen og Israel, og angrep en festival nær grensen på israelsk side. Israel har kunngjort en total blokade rundt Gazastripen, og kuttet vannforsyningen.

– Rundt 1500 døde Hamas-krigere har blitt funnet i Israel og rundt Gazastripen, sier Richard Hecht, talsperson for det israelske forsvaret (IDF), på en pressekonferanse tirsdag morgen.

Ingen Hamas-krigere har krysset grensen fra Gazastripen siden mandag, heter det videre fra det israelske forsvaret, som tidligere sa at de har tatt tilbake kontrollen over grensegjerdet til Gazastripen. Hecht sier at kontrollen er «mer eller mindre» tatt tilbake.

200 mål angrepet

Ifølge Hecht ble hundrevis av Hamas-mål i Rimal på Gazastripen, der bevegelsen har mange av sine departementer og regjeringsbygninger, angrepet i løpet av natten. På Telegram skriver IDF at 200 mål på Gazastripen ble angrepet, inkludert Rimal og Khan Yunis.

Han sier at innbyggerne ble varslet i sosiale medier før angrepene, men utdypet ikke ytterligere.

Hamas' angrep mot Israel og de påfølgende israelske luftangrepene mot Gazastripen har så langt tatt over 1600 liv på begge sider, utover de 1500 døde Hamas-krigerne.

Legger ut miner

I en uttalelse gjengitt av Israels militærradio, sier talsperson Daniel Hagari at det ikke har vært noen nye infiltrasjoner fra Gazastripen siden mandag.

Det blir lagt ut miner der gjerdet ble brutt, ifølge Hagari.

I tillegg ga han et tilsynelatende svar på rykter om at Hamas har brukt tunneler til å komme seg over grensen. Han sa at det israelske forsvaret ikke har funnet noen slike tunneler.

Det israelske forsvaret sier i en annen uttalelse at palestinerne som flykter fra luftangrepene mot Gazastripen kan reise til Egypt, som også har en grense til Gazastripen.

– Jeg er klar over at Rafah-grenseovergangen på grensen mellom Gazastripen og Egypt fortsatt er åpen. Alle som kan komme seg ut, vil jeg råde til å komme seg ut, sier talsperson Richard Hecht.

Powered by Labrador CMS