Minneord

TIDLIGERE HÆRSJEF: Et bilde av daværende generalmajor Egil Ingebrigtsen henger i Hærstabens lokaler på Bardufoss, sammen med de andre som har hatt stillingen.

Minneord om generalløytnant Egil Johannes Ingebrigtsen: En militær bauta er nå borte

Egil Johannes Ingebrigtsen vil bli husket som en handlekraftig, tydelig og høyt respektert sjef, skriver hærsjef Lars Lervik.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Generalløytnant Egil Johannes Ingebrigtsen gikk bort 8. januar og ble bisatt i Ullern kirke 18. januar.

Egil Johannes Ingebrigtsen viet hele sitt yrkesliv til Forsvaret, og han avsluttet i 1989 karrieren i Forsvaret som generalløytnant og Force Commander Multinational Force and Observers i Egypt.

Ingebrigtsen startet sin militære karriere i 1948 som elev ved befalsskolen. Videre er han utdannet ved Krigsskolen, Hærens stabsskole, US Army Flight School, US Aviation Staff Off Course og Nato defense College i Roma.

Han tjenestegjorde i flere år ved tropp og stab og han var FN-observatør i Midt-Østen. Han var sjef for infanteriets øvingsavdeling nummer 2 og sjef for Troms landforsvar. I 1979 ble han utnevnt til generalmajor og sjef for 6.divisjon.

Deretter ble han utnevnt som Generalinspektør for Hæren. I 1984 ble han utnevnt til generalløytnant og Force Commander Multinational Force and Observers i Egypt. En stilling han hadde frem til han gikk av i 1989.

Egil Johannes Ingebrigtsen var en markant skikkelse gjennom hele sin tjeneste. Han huskes som en meget ordentlig og handlekraftig offiser. Han var direkte og streng, men samtidig rettferdig. Han ledet flere store øvelser og var svært sentral i arbeidet med å utvikle kommandoplassen til det mange kjenner som «stjerna».

Han var også i svært god fysisk form og et stort forbilde for sine ansatte og kolleger. Han var svært samfunnsengasjert og var ordfører i Rådet for Institutt for Forvarsopplysning. Han var engasjert i skyttervesenet, også i flere år etter at han gikk av.

En militær bauta er nå borte, og generalløytnant Egil Johannes Ingebrigtsen vil bli husket som en handlekraftig, tydelig og høyt respektert sjef.

Takk for meget god vakt generalløytnant Egil Johannes Ingebrigtsen!

Powered by Labrador CMS