Nyheter:

Dette illustrasjonsbildet viser oppstilling i rekrutten.

154 rekrutter som fikk koronautsatt innrykk, møtte til tjeneste torsdag

Rekruttene fikk utsatt innrykket som følge av utbruddet av mutert virus rundt Nordre Follo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Rekruttene skulle egentlig møte til tjeneste 25. januar, men fikk beskjed om å ikke møte opp på grunn av utbruddet av det muterte viruset rundt Nordre Follo. Nå har Forsvaret kalt dem inn på nytt.

Major Eirik Skomedal er talsperson for Hæren.

Ingen positive hurtigtester

– 154 har hatt innrykk. Tre møtte ikke fordi de hadde symptomer. En siste ble sendt hjem fordi den hadde symptomer, sier talsperson Eirik Skomedal i Hæren til Forsvarets forum.

De som hadde symptomer får ny innkalling når de er friske.

Alle de 154 tok hurtigtest for koronaviruset torsdag og samtlige fikk negativt utslag for viruset. I tillegg er det gjennomført en såkalt PCR-test, som analyseres og kommer tilbake innen ett til to døgn.

Omtrent 100 er sendt til rekruttskolen på Terningmoen, mens de siste drøyt 50 er sendt til Garnisonen i Sør-Varanger.

Testes to ganger til

– Vi er glade for de negative svarene. Det gir oss et positivt første bilde. De har håndtert dette på en veldig god måte, og vi er glade for at de nå er inne til tjeneste, sier Skomedal.

Før rekruttene møtte til tjeneste i Forsvaret torsdag ble de anmodet til å være så lite i nærkontakt med andre som mulig og holde seg unna potensielle smittekilder.

Fremover skal rekruttene som nå har møtt til tjeneste holes helt adskilt fra resten av personellet. På dag fire skal de ta en ny hurtigtest, og på dag sju skal de ta en hurtigtest og en PCR-test.

De ti dagene med grunnutdanning skal tas igjen på kveldstid og i helgene.

Powered by Labrador CMS