Nyheter

TILTALT: En mann i femtiårene er tiltalt i indre og østre Finnmark tingrett etter trusler mot grensejegere. Bildet er av Norsk og Russisk grensepåle 335 delt av Grense Jakobselv.
TILTALT: En mann i femtiårene er tiltalt i indre og østre Finnmark tingrett etter trusler mot grensejegere. Bildet er av Norsk og Russisk grensepåle 335 delt av Grense Jakobselv.

Mann oppsøkte grensejegere og truet dem, må i retten

Mannen i femtiårene skal ha sagt: «Kjæm dokker forbi her igjen, så skyter æ dokker», ifølge tiltalen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken ble først omtalt i iFinnmark.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Mannen skal ifølge tiltalen ha oppsøkt to grensejegere som stod på parkeringsplassen ved Lille Sameti i Sør-Varanger kommune. De to grensejegerne var i området i forbindelse med en militær øvelse som skulle foregå i grenseområdet rundt den mellomstore innsjøen, skriver iFinnmark.

Tiltalte skal ha tatt kontakt med soldatene og sagt: «kjæm dokker forbi her igjen, så skyter æ dokker».

Det kommer ikke frem av tiltalen hvorvidt soldatene reagerte på konfrontasjonen. Men det kommer imidlertid frem i tiltalen at mannen i femtiårene så skal ha fulgt opp med: «Du kan jo ta ho med ut i skogen, kvinnfolk liker jo å suge tissefant».

Hendelsen, som fant sted mot slutten av september 2022, førte til at mannen ble tiltalt for to brudd på straffeloven:

  • Straffeloven § 155 for ved trusler eller annen rettsstridig adferd å ha påvirket en offentlig tjenesteperson til å foreta eller unnlate å foreta en tjenestehandling eller hindret en slik handling, eller søkt å oppnå dette, eller gjengjeldt en tjenestehandling.
  • Straffeloven § 156 annet ledd for ved skjellsord eller annen utilbørlig atferd å ha forulempet en offentlig tjenestemann under eller på grunn av utføringen av tjenesten.

Rettssaken vil finne sted i midten av mars, i Indre og østre Finnmark tingrett.

Hæren vil ikke kommentere saken, da det er en pågående straffesak, sier Rolf Ytterstad talsperson i Hæren, til Forsvarets forum.

Tiltaltes advokat Jens Bernhard Herstad sier til Forsvarets forum at han vil snakke med sin klient, men at de ikke vil være tilgjengelig for kommentar før tidligst fredag.

Politiadvokat Victoria Bendiksby Wilkinson er aktor i saken. Hun har ikke noen ytterligere kommentar, utover det som kommer frem i tiltalen.

Powered by Labrador CMS