Nytt om navn

SJEFSSKIFTE: Oberstløytnant Rozmara tok over som sjef for Garnisonen i Sør-Varanger (GSV). Fra venstre: Politimester Elen Kathrine Hætta, sjef GSV Michael Spanne Rozmara, avtroppende sjef GSV Jan Marius Nilsen og sjef Finnmark Landforsvar Tomas Beck.

Michael Spanne Rozmara er ny sjef for Garnisonen i Sør-Varanger

Sjefsskiftet fant stede torsdag 24. juni da Rozmara overtok etter Jan Marius Nilsen.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Garnisonen i Sør-Varanger (GSV), også kalt Grensevakta, har som hovedoppgave å patruljere og overvåke den 198 kilometer lange norsk-russiske grensa. 24. juni tok oberstløytnant Michael Spanne Rozmara som sjef i en seremoni på Høybuktmoen leir, like utenfor Kirkenes.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Grensevakta er underlagt Finnmark landforsvar og er organisert i fem kompani: Jarfjordkompaniet, Pasvikkompaniet, Utdanningskompaniet, Garnisonskompaniet og Jegerkompaniet.

Les mer: Slik ivaretas oppdraget i Garden og på GSV under krisen

Rozmara kommer fra stillingen som Stedfortredende fagsjef manøver. Han har tidligere jobbet ved Forsvarets Operative Hovedkvarter og har erfaring fra operasjoner i utlandet, blant annet som teamleder for Forsvarets bidrag til Natos treningssenter i Georgia.

I perioden 2013-2015 var Rozmara nestkommanderende og stabssjef ved GSV.

Rozmara tok over stillingen fra oberstløytnant Jan Marius Nilsen som har vært sjef for GSV siden 2019. Nilsen startet i ny jobb som senior stabsoffiser i Avdeling for forsvarspolitikk og langtidsplanlegging i Forsvarsdepartementet.

TAKKER AV: Oberstløytnant Jan Marius Nilsen holder avskjedstale til Garnisonen.
Powered by Labrador CMS