Nyheter:

Politimester i Øst politidistrikt Ida Melbo Øystese under enpresseorientering i forbindelse med jordraset i Ask i Gjerdrum
Politimester i Øst politidistrikt Ida Melbo Øystese under enpresseorientering i forbindelse med jordraset i Ask i Gjerdrum

Politiet:– Ikke lenger håp om å finne overlevende etter skredet i Gjerdrum

– Den siste uken har vi gjort alt vi kan for å redde liv, sier politimester Ida Melbo Øystese.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har undersøkt alle områder der det var mulig å tenke seg at noen kunne overleve. Vi har gjort alt som står i vår makt, men denne naturkatastrofen har hatt betydelige krefter i raset. Vi ser at de som er omkommet, har omkommet relativt raskt, sa politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt under pressekonferansen i Gjerdrum tirsdag.

Det var natt til 30. desember at skredet i boligområdet gikk. I etterkant har ti personer vært savnet. Sju av disse er funnet omkommet. Mandag ble det funnet av en hund i live, som gjorde at man håpet at det ville være mulig å finne overlevende.

Nå mener politiet at det ikke er håp om å finne overlevende etter skredet.

– Vi kommer til å bruke litt tid på å planlegge fasen videre. Mange av de ressursene som er her kommer til å bli, sier politimesteren.

– Dette er et hardt slag … Men vi har ventet på det, sier Gjerdrum-ordfører Anders Østensen (Ap) på pressekonferansen.

Det er nå nesten en uke siden skredet rammet Gjerdrum. Sju personer er så langt funnet omkommet i skredet, mens tre personer fremdeles ikke er gjort rede for.

– Det er veldig tungt å tenke på alle som er rammet. Dette er de tyngste sidene ved dette, og jeg er dypt preget, sier Østensen.

Powered by Labrador CMS