Nyheter

ALLIANSEPARTNERE: USAs forsvarsminister Lloyd Austin (t.h.) hadde besøk av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i august. Nå er Austin på besøk i Ukraina.

USAs forsvarsminister besøker Ukraina, Georgia og Romania

Lloyd Austins besøk har som mål å styrke USAs allianse med svartehavslandene.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsministeren skal også bruke anledningen til å takke landene for deres bidrag til den 20 år lange krigen i Afghanistan, ifølge høytstående kilder i det amerikanske forsvarsdepartementet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi vil berolige landene og støtte opp under deres suverenitet i randsonen for russisk aggresjon, sa en amerikansk forsvarsoffiser til journalister i forkant av turen.

Etter besøket til de tre landene, reiser Austin videre til Brussel for å delta i Natos forsvarsministermøte, som finner sted 21.-22. oktober.

Alle tre landene er i Nato-kretsen – Romania som fullverdig medlem, og Georgia og Ukraina som partnerland. Landene grenser også til Svartehavet, der Russland har forsøkt å styrke sin egen innflytelse og hindre at Nato-alliansen blir utvidet.

Powered by Labrador CMS