Nyheter

TID: Det kommer til å ta tid før forholdet mellom USA og Frankrike er gjenoppbygget, sier USAs utenriksminister Antony Blinken.

Blinken: Det kommer til å ta tid å gjenoppbygge forholdet til Frankrike

USAs utenriksminister Antony Blinken sier at det kommer til å ta tid å reparere båndene til Frankrike i kjølvannet av den bitre konflikten om en ubåtkontrakt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi erkjenner at det kommer til å ta tid og hardt arbeid, og det kommer til å bli bevist ikke bare med ord med også handlinger, sa Blinken.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han gjentok budskapet fra telefonsamtalen mellom presidentene Joe Biden og Emmanuel Macron om at Australias kansellering av ubåtkontrakten med Frankrike kunne vært tjent med «åpen konsultasjon mellom allierte».

Blinken uttrykte også respekt for den franske utenriksministeren Jean-Yves Le Drian, som først ga Blinken er kald skulder på FNs hovedforsamling i New York denne uken.

Le Drian sa etter en samtale med sin amerikanske kollega, at det vil ta tid å løse ubåtkrisen. Han har tidligere om omtalt kontraktbruddet som «et svik».

– Jeg er opptatt av å samarbeide tett med Le Drian om denne viktige saken, sa Blinken etter møtet.

Powered by Labrador CMS