Nyheter

GARANTIST: Meningsmålingen, som tok for seg tre land i Europa, viser at folk ikke tror at USA vil være en sikkerhetsgaranti. Bilde er for illustrasjon, og viser en tysk Leopard 2A7V stridsvogn.

 Europeiske land tviler mer på USAs sikkerhetsgaranti

Svært få briter, franskmenn og tyskere stoler på at USA i framtida vil være en garantist for europeisk sikkerhet, viser måling.

Publisert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Bare seks prosent av de spurte i de tre landene mener at USA det neste tiåret vil være «en svært pålitelig» garantist for europeisk sikkerhet, viser en meningsmåling utført for The Eurasia Group's Institute for Global Affairs.

24 prosent av de spurte i USA ser på sitt eget land som svært pålitelig når det gjelder dette.

Et flertall av de spurte både i Europa og USA mener USA bør beholde eller øke antallet soldater i Europa, men få mener at USA bør ha «hovedansvaret» for forsvaret av Europa.

I Frankrike mener 31 prosent av de spurte at europeerne selv bør ta større ansvar for forsvaret av Europa og ha et «mer nøytralt» forhold til USA.

Powered by Labrador CMS