Nyheter:

AVBIDLET: Styrkebeskyttelsesoldater fra NORTAD III på rekognosering i Bamako, Mali.

Opprørere drept i Mali

26 militante er drept i en militæroperasjon med styrker fra Mali og Frankrike, opplyser den maliske hæren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Aksjonen fant sted tidlig mandag i Alatona, nær grensen til Mauritania. Den var et svar på et overfallsangrep som opprørere sto bak lørdag, het det i en uttalelse fra hæren i Mali tirsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hæren oppgir ingen detaljer om lørdagens angrep.

Les også: Ansatte som slutter: – Alarmklokkene bør ringe hos flere.

Franske og maliske styrker satte i gang et motangrep etter å ha sporet opp opprørernes tilholdssted. I den felles aksjonen ble 26 opprørere drept, og i tillegg ble to kjøretøy ødelagt. Soldatene tok også kontroll over et stort antall våpen.

Den tidligere kolonimakten Frankrike gikk inn i Mali i 2013 for å hjelpe landet med å slå tilbake et jihadistopprør som startet nord i landet i 2012. Frankrike har 5.100 soldater utstasjonert i Mali, der tusener av soldater og sivile er blitt drept i konflikten og hvor hundretusener er blitt drevet fra sine hjem.

Også Norge har soldater i Mali. De norske soldatene er en del av FN-operajonen MINUSMA og består av et transportflybidrag med besetning, teknikere og annet støttepersonell.

Les også: Tre FN-soldater såret i angrep i Mali.

Powered by Labrador CMS