Nyheter

PATRULJE: Maliske styrker patruljerer Timbuktus gater. Uroen har vokst nord i landet etter at franske tropper har trukket seg ut. Nå vil militærjuntaen utsette valget.

Militærjuntaen i Mali vil utsette valg til 2026

Den regjerende militærjuntaen i Mali vil utsette presidentvalget til 2026, til tross for nabolandenes krav om demokratiske valg innen utgangen av februar.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge juntaens plan, som nyhetsbyrået AP har fått tilgang til, vil det bli avholdt grunnlovsavstemning i 2023, etterfulgt av et parlamentsvalg i 2025, før det blir avholdt et presidentvalg i 2026.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Denne femårsperioden er en passende mengde tid til å foreta politiske og institusjonelle reformer, for å legge til rette for folkeavstemninger, står det i forslaget fra juntaen.

Les også: Barkhane-uttrekking skaper spenning mellom Mali og Frankrike.

De vestafrikanske staters økonomiske fellesskap (ECOWAS) har truet med å innføre flere sanksjoner hvis militærjuntaen ikke avholder presidentvalg innen utgangen av februar. Som svar på forslaget har organisasjonen kalt inn til et ekstraordinært møte i løpet av en uke.

Militærjuntaen mener at det ikke kan avholdes valg ettersom sikkerhetssituasjonen i landet er svært usikker. Ytterliggående islamistgrupper har operert i landet i mange år.

Frankrike er i ferd med å redusere sitt militære bidrag til landet og mange er bekymret for at det vil forverre situasjonen.

Les også: Fire soldater drept i angrep i Mali.

Powered by Labrador CMS