Nyheter:

ANSPENT: Nato-allierte Hellas og Tyrkia krangler om olje- og gassrettigheter i Middelhavet og ligger nå i stillingskrig. Helas varsler militær opprustning.
ANSPENT: Nato-allierte Hellas og Tyrkia krangler om olje- og gassrettigheter i Middelhavet og ligger nå i stillingskrig. Helas varsler militær opprustning.

Hellas varsler militær opprustning

Hellas vil ruste opp landets forsvar, investere i nye våpensystemer og flere soldater og utvikle landets våpenindustri, opplyser en talsmann for regjeringen.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hellas og Kypros ligger for tiden i bitter strid med Nato-allierte Tyrkia om olje og gassressurser øst i Middelhavet, der greske og tyrkiske marinefartøy og fly sirkler våkent rundt hverandre.

– Den tyrkiske ledelsen kommer nesten daglig med trusler om krig og andre provoserende uttalelser rettet mot Hellas, sier den greske regjeringens talsmann Stelios Petsas.

Varsler redegjørelse

– Vi svarer med politisk, diplomatisk og operativ beredskap og er fast besluttet på å gjøre alt som er nødvendig for å beskytte våre suverene rettigheter, sier han.

Ifølge Petsas vil statsminister Kyriakos Mitsotakis i sin årlige tale om landets økonomi kommende lørdag kunngjøre en detaljert plan for oppgradering av Hellas' væpnede styrker.

– Vi er i kontakt med vennligsinnede land for å kunne ruste opp utstyret til våre væpnede styrker, sier han.

Franske fly

Ifølge greske medier kan det bli snakk om å kjøpe franske Rafale-kampfly og minst én ny fransk fregatt. Torsdag skal Mitsotakis ifølge Petsas møte Frankrikes president Emmanuel Macron på sidelinjen under et EU-møte på Korsika.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan advarte i helgen Hellas mot følgene av å ikke sette seg til forhandlingsbordet for å komme fram til en løsning på striden i Middelhavet.

– Om de ikke forstår politikkens og diplomatiets språk, vil de få en smertelige erfaringer i felten, sa Erdogan lørdag.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS